#EPISOD 2: Berita Gembira, Seminggu Eeqa Turun 1KG? Wajib Baca Kalau Selama Ni Diet Tapi Tak Turun-Turun Berat


Assalamualaikum wbt. Selamat petang. Lama tak ke udara. Semenjak mula tahun baru, kelas baru, impian baru, azam baru, busy sikit. Hihi. Eeqa tengah semangat turunkan berat badan sekarang. Alhamdulillah seminggu berjaya turun 1kg. Siapa tak nak kan? Siapa nak angkat tangan! Sila sambung baca lagi bagi yang nak. Bagi yang tak nak, boleh dah tukar post lain. 

Daripada yang whatsapp Eeqa 18 orang, 18 orang ni jugak BMI lebih 24.9. Kira overwight la kan. Kalau normal BMI anda haruslah berada di antara range 18.5 - 24.9. Nak senang refer table di bawah. Dan yang dalam group Slim & Fit Centre yang Eeqa tengah guide sekarang, ada 35 orang semuanya yang overweight. Ramai kan? Adoi doi doi. 


Jadual BMI

Macam mana nak turun 1kg dalam masa 1 minggu? Eeqa follow konsep ni. Actually Eeqa follow Kevin Zahri tapi Eeqa olah sikit ikut kesesuaian peserta. Ni konsep tu. Boleh amalkan di rumah. Konsep ni Eeqa panggil konsep Slim & Fit Centre. Memang tidak berat dan tidak membebankan anda semua. Kalau nak tau details pasal konsep ni, macam mana peserta-peserta boleh turun 1kg dalam masa seminggu, kena masuk group Slim & Fit Centre Eeqa la. Dalam tu Eeqa cerita details. Semua yang masuk group tu sangat2 berpuas hati. 

Konsep Kurus di Slim & Fit Centre

Macam mana Eeqa turun 1kg seminggu? Ok, sila faham konsep ni. Kalau nak turun 1kg seminggu, anda perlu bakar @ kurangkan 7700 kalori seminggu. Jika dibahagi 7, sehari anda hanya perlu kurangkan 1100 kalori. Untuk wanita normal, anda perlukan 2000 kalori kan sehari. (Ikut kesesuaian badan dan aktiviti seharian sebenarnya, Eeqa ajar kira kalori keperluan anda dalam group Slim & Fit Centre juga). So, bila anda ambil kurang 1,100 kalori sehari tu yang boleh turun 1kg seminggu tu. Itu yang kami panggil Kalori Defisit. 

Nak kurangkan 1,100 kalori sehari tu yang anda kena:
1. Diet
2. Jaga pengambilan kalori sehari
3. Senaman
4. Supplement
5. Kawal nafsu
6. Air yang mencukupi

Kalau betul pengambilan makanan dan kalori dan air semua, barulah turun berat. Senang kan nak kurus? Senang senang senang. Semenjak asyik layan upin upin dengan anak sedara ni, haha asyik betul betul betul. hihi. Nak kurus senang, nak kawal nafsu makan tu yang jenuh dan susah. Sebab tu kena ada team. 'We support each other'. Kurus sama2, sihat sama2, cantik pun sama2. Bulan Juali dah raya ni, silalah bertindak sekarang. Masih belum terlambat. Semua peserta dalam group saya tengah fokus nak kurus untuk raya. Meletopsss la u olls~

Ok, macam mana nak join? Senang je, bulan ni ada promosi ALFAFA COMPLEX. Beli Alfafa dengan harga promosi iaitu RM48, dan anda layak join group kami. Kalau anda baca post ni dah lepas promosi, saya bagi juga harga RM48. Promosi ni hanya valid bulan Januari 2015 je. Atau pun anda boleh beli apa-apa produk kurus dengan Eeqa, pun layak dah nak join group. Yang penting sebenarnya jadi customer, kalau bukan customer, tak kuasa den. hahahaha. (gelak besar nampak). 

Kalau nak beli 1 set, ala set kurus yang 3B tu:
1. Bakar
2. Buang
3. Bina

Beli dengan Eeqa hanya RM299 sahaja. Biasa RM331.50. Jimat kan? Kalau boleh nak tolong semua yang nak kurus di luar sana. Misi yang lebih jauh ke hadapan adalah nak bantu Malaysia turunkan ranking negara tergemuk tu. Malaysia negara paling gemuk di Asia Tenggara ye semua. Anda semualah yang menyumbang kepada obes tu. Sila sedar diri. 

Kalau 3 ni memang Budget set. Yang RM299 tu Ada Cinch Shake sekali. 
Ni Cinch Shake. Berfungsi untuk Membina Otot dan Menahan Selera Makan.

Ok, nanti Eeqa sambung #Episod 3: Peserta yang Turun Berat Paling Banyak Iaitu 5.4kg Dalam Masa 1 Bulan. Haaa, Nak tau sharing daripada pemenang tu? Jom jumpa di Episod 3 ye semua. Adios.

Luv Ya
-Eeqa-

*Sebarang komen boleh tinggal di ruang di bawah. Jangan lupa follow blog saya untuk dapatkan maklumat dan tip2 menarik.

No comments:

Powered by Blogger.