EEQA VITAMIN: 7 Elemen Penting Dalam ESP Shaklee (Top Selling Product)

Fungsi


Fakta ringkas:


Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan
dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak. Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet

Siapa yang Memerlukan?

1. Ibu menyusu
2. Ibu hamil
3. Lelaki/wanita yang ingin turunkan berat badan
4. Sesiapa sahaja yang inginkan kesihatan berpanjangan
5. Mereka yang mengalami masalah kesuburan
6. Mereka yang ingin menghilangkan parut (perut jerawat mahupun parut-parut di badan)
7. Mereka yang ingin menaikkan taraf kesihatan
8. Mereka yang inginkan kualiti kulit cantik berseri serta halus mulus
9. Wanita yang inginkan payudara anjal
10. Sesuai untuk kanak-kanak sehinggalah warga emas
11. Orang yang nak kawal gula dalam darah
12. Ibu-ibu yang ingin memekatkan susu badan, MILK BOOSTER
13. Siapa-siapa yang mempunyai kolesterol yang tinggi dalam badan 

Simptom-Simptom Kekurangan

1. Kulit wajah yang kusam?
2. Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam?
3.Bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan ?
4. Rambut sering gugur?
5. Lemah dan tidak bertenaga?

Tahukah anda ia antara punca kekurangan protien?

Risiko Kekurangan Protein (umumnya):

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan

Cuba renung2 tilik2 balik diri kita, ada tak simptom seperti diatas tu, jika ada kemungkinan besar anda perlukan lebih protein.

Shaklee Difference

1. PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY. 

Apakah maksudnya?:

Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.


Sumber Makanan

Protein ni didapati dalam bnyk sumber makanan, cnthnya daging, telur, ikan susu dan bnyk lagi.


Dos Pengambilan

1-2 Scoop sebelum sarapan
1-2 scoop sebelum dinner

(maksimum pengambilan sehari: 3 scoop)

Luv Ya

2 comments:

  1. dulu rajin jugak makan shaklee ni., sekarang.... malassss.tlg bangkitkan smgt saya! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Ifa Athirah. Nak cantik, nak sihat better amalkan supplemen dari sekarang. 20 tahun lagi, 30 tahun lagi Ifa Athirah boleh ke pastikan yang Ifa Athorah boleh kekal cantik dan sihat macam sekarang? Tak kan? So, lebih baik mencegah daripada mengubati. Sayangilah diri anda. chewah..kalau nak restok boleh whatsapp/sms Eeqa di 0132453182. Ada diskaun dan free gift untuk pelawat blog Eeqa.

      Delete

Powered by Blogger.