EEQA VITAMIN: Kebaikan dan Kenapa Perlu Dapatkan Collagen Shaklee?


Collagen collagen collagen. Hello semua. Ni sememangnya sebuah anugerah kerana bulan ni promosi adalah Collagen yang memang superb mantap. Cantik mulus la orang shaklee kulit mereka. Yela, bila promosi je distributor yang beli dulu. Eeqa sememangnya dah cuba


Lagi-lagi bila makan Collagen Shaklee ni kena makan marathon 4 kotak terus. Tak boleh skip2. Gitu.Apa yang bestnya Collagen Shaklee ni? Information semua pasal Collagen Shaklee saya Eeqa copy daripada lagi 1 blog (doktor-sihat) Harap-harap Google tak banned la ye blog Eeqa ni. Peace Mr Google

Kebaikan Collagen Shaklee

Collagen Shaklee adalah supplemen kolagen yang unggul, mengandungi 4,000mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah), sangat rendah dalam berat molekular - sekitar 1,000 Dalton dan tujuh ramuan utama termasuk:


Sisik Ikan Merah - sumber kolagen premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

Biji Camellia japonica - terdiri daripada asid oleik, satu omelien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

Pfaffia - dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan Camellia japonica akan membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic (berperanan menghidrat tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

Elastin - memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

Vitamin B - metabolisma karbohidrat, protin dan lemak untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.

Vitamin C - menggalakan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit.

Kekerang - Glucosamine ekstrak kekerangan penting dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

Lactobacillus acidophilus - membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

Oh ya, kajian secara klinikal telah membuktikan dengan pengambilan kolagen ini selama 8 minggu secara berterusan, kulit wajah manusia semakin cantik, putih, gebu, kacak, bergaya sebanyak 71%. (Kan betul Eeqa kata makan 4 kotak marathon terus.)


Simptom Kekurangan

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas 25 tahun. Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangn kolagen dalam badan.

Oleh itu, kolagen di ambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoporosis, osteoarthritis (sakit sendi), selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit. 

Siapa yang Memerlukan?

Mereka yang ingin:

Meningkatkan kelembapan kulit – 90%
Mengurangkan kekasaran & kekeringan – 75%
Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan – 71%
Meningkatkan pemakaian kekal mekap – 60%
Meningkatkan kelembutan & kelicinan – 71%
Meningkatkan ketebalan rambut – 54%
Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti – 55%
Meningkatkan keserian, tona & warna kulit – 50%
Mengurangkan garis2 halus & kedutan
Kuku akan menjadi lebih sihat, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat.
Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.
Membantu menghilangkan tanda penuaan.
menyokong kesihatan sendi dan menguatkan tulang.
Membantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.
Memastikan otak sentiasa sihat. Sel glya membekalkan nutrisi kepada otak dan ini disokong oleh kolagen agar minda anda tetap berkeadaan baik walaupun semakin meningkat usia.


Panduan Pilih

Kolagen merupakan sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan bagi memeliharakan keremajaan dan ketegangan kulit. Hampir 33% dari protein dalam badan adalah protein kolagen dan 75% kulit terdiri dari kolagen. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu.

Malahan, kolagen juga terdapat pada kornea, salur darah, keratin (rambut dan kuku), tulang tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum, tisu, serta organ seperti buah pinggang, jantung dan sistem limfa.

** Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% setiap tahun selepas usia 25 tahun. Selepas usia 45-50 tahun, badan akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. **

Apabila kolagen mula menurun, kulit akan mula menampakkan garis-garis penuaan, mudah berjeragat, kering, kusam dan tidak bermaya. Tiada wanita yang tidak risau bila melihat kedut-kedut halus mula muncul pada sekitar wajah apabila usia kian meningkat. Biarpun ia berlaku secara semulajadi, ia tetap merisaukan kerana kedutan yang banyak mampu menjejaskan keyakinan diri anda.

Antara langkah yang anda boleh ambil bagi melambatkan proses penuaan daripada berlaku ialah dengan cara menggantikan semula kolagen yang telah berkurang dalam badan.

Shaklee Difference

* Shaklee collagen powder adalah supplemen kolagen yang unggul, mengandungi 4,000 mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah.

*Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular sekitar 1,000 Dalton (berat molekular kolagen disukat dalam Dalton) amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesi kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

* Terdapat 7 ramuan utama termasuk ekstrak biji Camelia japonica, kolagen ikan, ekstrak kekerang, Lactobacillus acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B, digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam dan luar.

Mengikut pamplet Shaklee tentang Collagen powder ini, “Terbukti dapat memperbaiki tesktur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu“

Khasiat Shaklee Collagen Powder

Membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut-kedut
Kolagen juga bermanfaat dalam membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula
Kuku menjadi lebih kuat, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat
Kulit akan kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut

Membantu menghilangkan tanda penuaan.
Kolagen adalah sama penting untuk tulang seperti juga tulang perlukan kalsium. Kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh

Kolagen juga membantu mengurangkan kesakitan dan geseran disendi-sendi
Baik untuk mata. Kornea memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot matasupaya tetap anjal
Memastikan otak sentiasa sihat. Sel glya membekalkan nutrisi kepada otak dan ini disokong oleh kolagen.

Adalah penting untuk menentukan agar otak anda mendapat manfaat kolagen agar minda anda tetap berkeadaan baik semakin anda meningkat usia.




Dos Pengambilan

Sebenarnya, collagen powder ni adalah serbuk untuk di buat minuman. 1 sachet collagen setiap hari.

Tetapi ada juga yang menjadikannya sebagai masker. Nak buat masker untuk kecantikan, senang je. Anda ambil 1 paket collagen powder ini, campur dengan air, dan lepas tepek kat muka. Tunggu sehingga 15 minit dan bilas.. hasilnya, kulit wajah akan terasa lembut.. :-)

Untuk konsultasi, pembelian dengan harga termurah atau diskaun dari 10% sehingga 20% dan sebarang pertanyaan:


1. SMS/Whatsapp: +6013 2453182
2. Email: atiqahshahrom87@gmail.com
3. LIKE fanpage Slim & Fit Centre (anda mungkin bertuah menerima hadiah ISTIMEWA dari saya dengan hanya LIKE page saya)
4. PM di facebook: Nur 'Atiqah Shahrom


Setiap pembelian akan menerima FREE GIFT dan arahan cara pengambilan vitamin secara PERCUMA


PROMOSI COLLAGEN BULAN SEPTEMBER 2014 BELI 6 PERCUMA 1

No comments:

Powered by Blogger.