EEQA VITAMIN: Testimoni Set Kulit Shaklee: Dulu Kulit Berjerawat, Sekarang Dah Mulus

Selamat Menyambut Kemerdekaan yang ke-57 pada hari ini. Malaysia.. Di sini lahirnya sebuah cinta. Tempat tumpahnya darahku, tempat aku dilahirkan, tenpat aku membesar dan bakal menjadi rakyat yang cemerlang, terbilang di dunia mahupun akhirat. Amin. Semangat patriotik sangat kan Eeqa hari ni. Hihi..



Ok, sebenarnya hari ni nak cerita kesinambungan @ rentetan peristiwa masalah kulit berjerawat saya. Dulu saya pernah cerita kisah kulit Eeqa berjerawat. Berjerawat tak kira masa, besar2 dan merimaskan. Nak tahu lebih lanjut boleh baca di link tadi. Paling tak tahan masa period, memang akan tumbuh bak cendawan tumbuh melata.


So, apa Eeqa buat? Eeqa meneruskan makan Set Kulit Shaklee dan mengambil Set Penjagaan Kulit Shaklee. Set Kulit Shaklee terdiri daripada 1 biji Vitamin E Shaklee, 1 biji Vitamin C Shaklee, 1 biji B Complex Shaklee, 2 scoop ESP Shaklee dan baru-baru ni Eeqa ada mencuba 5 sachet Collagen Shaklee. Memang superb, hasilnya kulit terasa lembut, lembab dan glowing. Ramai tegur nampak muka berseri-seri. Awwwww, perasan sokmo.



Ni gambar selfie setelah mencuba 5 sachet collagen

Ni gambar selfie esoknya. Don't try selfie when driving.

Set Penjagaan Kulit Shaklee pula Eeqa ambil Set Purifying Enfuselle yang terdiri daripada Purifying Cleanser, Purifying Toner dan Balanced Moisturizer. Complete gitu, nak lawa cantik memang kena rajin mengaplikasikan 3 item tu di muka agar kulit sentiasa bersih, segar dan lembab gitu. Barulah orang tengok, suami tengok, mak ayah tengok sejuk je rasa. Almaklumlah kulit dah cantik. 

Set Kulit Shaklee dan Set Penjagaan Kulit Shaklee yang Eeqa amalkan.

Biji-bijian Shaklee yang wajib ditelan setiap  hari.



Selain mengamalkan vitamin-vitamin yang memang superb untuk mendapatkan kulit yang cantik dan licin, Eeqa perasan 1 benda semalam iaitu anda kena pastikan anda kerap mencuci muka walaupun anda sudah cuci masa ambil wuduk. Air kan bahan paling suci lagi murni, dengan kerap mencuci muka, bahan2 kotor yang singgah di muka anda akan dinyahkan dan tak sempat masuk ke pori-pori muka anda.



Tambahan lagi, malam2 sebelum tidur wajiblah cuci muka juga dengan pencuci muka anda  (kalau saya pakai Purifyibg Cleanser untuk kulit jerawat), apply toner pada kapas dan sapu lembut pada kulit dan akhir sekali baru tepek moisturizer kat kulit. Dah yakin bersih baru tidur dengan aman.



Tips lain, pastikan anda tidur awal at least 8 jam sehari. Lepas tu minum air 8 gelas, minum lebih pun tak pe. Selain kulit cantik, badan pun lebih sihat dan boleh elakkan kencing kotor. Lagi, amalakan scrub kulit muka anda. Jangan scrub setiap hari, 3 hari sekali pun ok. Buang anda punya black head di kulit selain mengelakkan jerawat tunbuh. Eeqa pakai scrub daripada Avon memang bersih dan berangin je. Ada campuran mint rasanya. Kalau ada mask pun boleh pakai seminggu sekali.


Botol air 600ml wajib di bawa ke mana-mana.



Owh, cerita pasal mask, produk shaklee boleh dijadikan masker juga tau. Jangan tak tahu. Jenis-jenis masker yang anda boleh tepek kat muka agar lebih licin dan tegang adalah:



1. Campuran 1 sudu ESP dan Vitamin C

2. Campuran 1 sudu ESp dan Vitamin E
3. 1 sudu ESP sahaja
4. Masker Alfafa Shaklee
5. Masker Vivix Shaklee


Jimat kan? Vitamin ni selain untuk ditelan, boleh juga ditepek pada muka anda. Nak lagi cantik anda amalkan collagen tak kiralah daripada Shaklee atau produk lain sebab semakin hari collagen di bawah kulit kita akan berkurangan disebabkan faktor persekitaran dan pemakanan.



Akhir kata, sayangkan kulit anda sebelum ia rosak dan kurang keanjalan di mamah usia.Pastikan kulit anda yang berjerawat bertukar kepada kulit yang mulus dan lembut. Sangat mengujakan.



Luv ya.

Untuk konsultasi, pembelian dengan harga termurah atau diskaun dari 10% sehingga 20% dan sebarang pertanyaan:


1. SMS/Whatsapp: +6013 2453182
2. Email: atiqahshahrom87@gmail.com
3. LIKE fanpage Slim & Fit Centre (anda mungkin bertuah menerima hadiah ISTIMEWA dari saya dengan hanya LIKE page saya)
4. PM di facebook: Nur 'Atiqah Shahrom


Setiap pembelian akan menerima FREE GIFT dan arahan cara pengambilan vitamin secara PERCUMA


No comments:

Powered by Blogger.